Govedi gulas

Govedi gulas смотреть последние обновления за сегодня на .

GULAŠ - Originalni recept. Meso se topi a saft preukusan.

971904
5555
160
00:05:25
05.11.2021

GULAŠ - Originalni recept. Meso se topi a saft preukusan. U narodu je poznato da koliko je kuhara toliko je i recepata za gulaš. Neki su tradicionalni, neki inovativni a mi vam danas donosimo jedan originalni recept, bez mnogo komplikovanja i dodavanja bilo čega nepotrebnog. Jedino neobično je bilo da smo koristili ogromnu količinu mesa, to jest juneću plećku tešku 4kg, i rezultat je bio zaista fantastičan. Pa u nastavku da pogledamo recept izuzetnog Junećeg gulaša od 4kg Juneće plećke. Ukoliko Vam se sviđa video koji ste upravo pogledali 𝐏𝐑𝐄𝐓𝐏𝐋𝐀𝐓𝐈𝐓𝐄 𝐒𝐄 na naš kanal, stisnite 𝐋𝐈𝐊𝐄 i pratite nas na : 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 : 🤍 𝐒𝐀𝐒𝐓𝐎𝐉𝐂𝐈 : Juneća plećka luk mrkva bijeli luk peršin malo suhovine goveđi bujon/temeljac paradajz sos 𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏𝐓 : ✅ Meso ćemo pripremiti dan ranije. Rezati na kocke srednje veličine i začiniti sa malo ulja i soli. Dobro izmiješati i ostaviti u frižider u zaklopljenoj posudi preko noći ✅ Plećka je teška oko 4 kg a za tu količinu mesa koristimo 1.5 - 2 kg luka. Sjećemo ga na kockice i propržimo 5 minuta, te dodajemo i mrkvu koju smo takođe sjekli na kockice ✅ Dodajemo i bijeli luk te malo suhovine koja će dati svoj šmek. Dinstamo sve zajedno 10 minuta ✅ Dodajemo meso i sjedinimo sa lukom i ostalim povrćem. Poklopimo i na srednjoj temperaturi krčkamo 30 minuta ✅ Meso i luk su pustili svoje sokove i nema nikakve potrebe da doljevamo vodu. Dodajemo lovorov list i ostavljamo da se gulaš lagano krčka, na srednjoj temperaturi, nekih 2 sata - uz povremeno miješanje ✅ Nakon 2 sata ćemo doliti 50 ml paradajz sosa i oko pola litra bujona ili goveđeg temeljca. Ovo je prvo doljevanje od početka kuhanja. Cijelo vrijeme se meso krčkalo u svom vlastitom soku ✅ Gulaš nastavljamo krčkati i još ćemo dodati malo svježeg peršina i začiniti po želji. Sol i biber- najjednostavnije je ✅ Nastaviti krčkati još nekih pola sata. Po želji dodajte još temeljca, u zavisnosti od toga koliko gust gulaš volite I to je sve. Gulaš smo krčkali ukupno oko 3 sata i kao što smo i rekli - rezultat je fantastičan. Tekstura gulaša odlična, saft preukusan a meso se prosto topi u ustima. 𝐇𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐬̌𝐭𝐨 𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐨𝐠𝐥𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢 𝐨𝐯𝐚𝐣 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 𝐢 𝐡𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐬̌𝐭𝐨 𝐧𝐚𝐬 𝐩𝐫𝐚𝐭𝐢𝐭𝐞. #gulaš #junetina #meso gulas gulaš recept za gulaš juneci gulas junetina gulas recept mađarski gulas

govedji gulas po receptu moje Babe

581299
3489
217
00:14:16
17.08.2017

Dragi nasi danas eto gulas koji sam juce za veceru pravila sigurno znate i pravite ali eto probajte i ovaj recept moje Babe :)) a sirce i sok od limuna se dodaje zbog paprike i luka ako bi kome smetalo i stvaralo kiselinu ovako nema sanse a neoseti se :)) 1 kg govedine za gulas 4 glavice luka 4 tanje mrkve ili dve deblje 250g celera 1 ipo kasike soli 5 cesnja bjelog luka ili kasicica uvrsena granulata 2 uvrsene kasike i jednu pola alene paprike 4 kasike sirceta i sok cjelog limuna mala kasicica bibera a ako zelite ljuce stavite vise ili cak i cili 4 uvrsene kasike paste od paradajza 2 lovorova lista 1 ipo litra vode 3 kasike brasna i pola male case vode za zgusnjavanje i onda samo oko 6 minuta poklopljeno da krcka na ugasenom sporetu dovoljna ce biti temparatura zelimo vam puno zdravlja i veselja do narednog recepta vas ljubimo puno :))

Juneći gulaš - originalni recept

1134592
11180
694
00:16:14
05.08.2018

Recept za juneći gulaš, ali pravi, bez zaprške i brašna, brz ukusan i zdrav. Cuveni gulas gevirc. Recept sam dobio od šefa jednog restorana oduševiće vas ukusom :) Prijatno i ziveli!

GULAŠ - Ubjedljivo najbolji recept - Meso se topi a saft preukusan | 4K

1197824
7826
458
00:06:22
28.09.2020

Mnogo je načina kako napraviti gulaš, mi vam donosimo po nama najbolji. Vrijeme kuhanja cca 2 sata. Podržite nas tako što ćete se pretplatiti i pratite na : Facebook : 🤍 Recept : 1. 1kg junetine sjecite na kockice. 3 luka takođe sjeći na kockice i dinstati na srednje jakoj temperaturi 10ak minuta. 2. Dodati : 150ml vode, 2 kašikice vegete, 2 kašikice crvene paprike, pola kašikice origana, biber - miješati. 3. Dodajemo meso i dobro izmiješamo da se sjedini sa začinima i lukom, otprilike 5 minuta. 4. Dodati 200 - 250 ml vode - poklopiti i ostaviti da se krčka na srednje jakoj temperaturi. Povremeno promiješajte. 5. Kad je voda skoro skroz uvrila dodajemo 150ml paradajz sosa i 100ml razgođenog Fanta - gulaš i paprikaš. 6. Krčkati još 15 - 20 min na laganoj vatri i vaš gulaš je gotov. Spremite prilog i uživajte u savršenom ručku. Gulas Gulas najbolji recept kako se pravi gulas gulas sa sosom Music credit :: Roadtrip by Scandinavianz 🤍 Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0 Free Download / Stream: 🤍 Music promoted by Audio Library 🤍

Goveđi gulaš/Beef stew

122773
406
11
00:02:03
21.09.2016

Možete li zamisliti ukusno i neodoljivo jelo od samo nekoliko sastojaka? Kako je to moguće odgovorit će vam prvi zalogaj, naravno ako ga spremite na ovaj način... _ Can you imagine a delicious and irresistible dish of just a few ingredients ? How is this possible will answer you first bite , of course , if you cook this way ... Recipe on... 🤍 Videozapis Italian Afternoon od izvođača Twin Musicom licenciran je licencom Creative Commons Attribution (🤍 Izvođač: 🤍

Juneći gulaš savršen obiteljski recept

98510
960
47
00:04:59
02.06.2021

pisani recept, popis sastojaka, savjeti i postupak: 🤍 gulaš od junetine recept beef stew recipe beef goulash recipe sašina kuhinja sasina kuhinja recepti junetina recepti juneći but recept juneći vrat recept juneća plećka ili lopatica recept

JUNEĆI GULAŠ U SOSU VRLO BRZO I LAKO | kuhaj i peci način

743931
5699
355
00:05:31
03.06.2018

Juneći gulaš u sosu da prste odgrizeš, vrlo brzo i lako za napraviti čak i za početnike. Eh jedan recept i za vrle ljubitelje mesa. Za umočiti dušu dalo, a tek što miriše. Spoj paradajza i nešto malo granula bijelog luka je doprinijelo savršenstvu ukusa i mirisa. Ukoliko ne koristite ekspres lonac, sve ćete isto dobiti samo za nešto duže vrijeme. Uz salatu i eventualno prilog po želji imate jak, kvalitetan i zdrav obrok. Prijatnooo Potrebno je: - 600 gr junetine - 3 glavice luka - 200 ml paradajz sosa - suhi začin - crvena paprika - biber i so - bijeli luk - voda Instalirajte aplikaciju Kuhaj i Peci za vaš mobilni telefon klikom na link ispod: 🤍 Imati ćete, uvijek, sve recepte pri ruci i dobiti obavijest o svakom novom receptu. ....................................................................... 📕 Klik na link dole i pogledajte liste sa receptima: 🥘KUHANA JELA I SLANE DELICIJE - 🤍 🍕PITE I OSTALA TIJESTA - 🤍 🍲SUPE I ČORBE - 🤍 🍩 SUHI KOLAČI, ROLATI I OSTALE SLASTICE - 🤍 🥧 ZALIVENI KOLAČI - 🤍 🎂 TORTE - 🤍 🥗 PRILOZI I SALATE - 🤍 ✅ ZIMNICA I OSTALI SAVJETI - 🤍 Puno više recepata potražite na kanalu: 👍❥ 🤍 Možete me pronaći i na: 👍❥ 🤍 👍❥ 🤍 👍❥ 🤍 Kontakt: kuhajipeci🤍kuhajipeci.com #kuhajipeci

GULAŠ- ubedljivo najbolji recept-Meso se topi,a saft je preukusan-ukus pravog kafanskog gulaša!!!

731094
6714
614
00:04:48
08.04.2021

Zdravo svima.Mnogo je načina kako se pravi gulaš ,ja vam donosim ubeljivo najbolji recept ,onaj pravi bez brašna i zaprške,brz ukusan i zdrav.Vreme kuvanja je oko 2h ,ali njegov ukus i struktura oduseviće vas na prvi zalogaj.Meso se topi,a saft je preukusan,Pravi kafanski za sve gurmane.Služite uz krompir,rižu ili testeninu.Uživajte. *Prijavte se na moj kanal,a pritiskom na zvonce budite prvi obavešteni o najnovijim receptima potebni sastojci * 500 gr junećeg mesa * 2 kašike masti * 3 glavice crnog luka * 1 šargarepa * 600 ml junećeg bujona * so,biber,slatka paprika,ljuta paprika-polukusu * 1 kašičica senfa * 2 kašike paradajz pirea * 3 cena belog luka *malo suvog peršuna * kuvati sve ukupno 2h * Svaki komentar koji vredja autora i pratioce ,biće izbrisan bez dalje rasprave.Hvala * zabranjeno svako kopiranje recepta #gulas#receptzajunecigulas#rucak Gulaš Kako se pravi gulaš Najbolji recept za gulaš Juneči gulaš Jelo na kašiku 🍲Recepti i ideje za, ručak🍲 🤍

JUNEĆI GULAŠ - Narodni recept | Super mekano meso u ukusnom saftu | 4K

140550
851
38
00:04:23
03.04.2021

Nakon našeg prvog gulaša na kojem su komentari bili podijeljeni odlučili smo da pripremimo i ovaj po narodnom receptu, bez nekih pojačivača okusa i sličnih začina. Meso smo pustili da se krčka u vlastitom sosu preko sat vremena nakon čega smo doljevali vrlo malo vode. Rezultat - vrhunski. Kuhali smo otprilike 2 sata i 15 minuta. Ukoliko Vam se sviđa video koji ste upravo pogledali 𝐏𝐑𝐄𝐓𝐏𝐋𝐀𝐓𝐈𝐓𝐄 𝐒𝐄 na naš kanal, stisnite 𝐋𝐈𝐊𝐄 i pratite nas na : 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 : 🤍 𝐒𝐀𝐒𝐓𝐎𝐉𝐂𝐈 : junetina 1.5 kg ( od plečke ) luk 700 gr ( slobodno i 1kg ukoliko volite luk ) mrkva 2 komada bijeli luk 3 čehna lovorov list po želji paradajz pire 1 kašika začini : sol, biber. suhi začin 𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏𝐓 : ✅ Meso sjeckati na kockice i marinirati : ulje, sol, biber, suhi začin. Dobro promiješati i ostaviti u frižideru sat vremena ili duže ✅ Propržiti luk koji smo sjeckali na sitne kockice 5 minuta i preko dodati meso, ne miješati nego samo poklopiti i ostaviti 10 minuta da meso i luk puste svoje sokove ✅ Nakon 10 minuta promiješati i ostaviti da se krčka 30 minuta na srednjoj temperaturi. Povremeno promiješati ✅ Nakon 30 minuta dodat ćemo mrkvu , bijeli luk i lovorov list . Krčkati dodatnih 30 minuta uz povremeno miješanje ✅ Nakon i tih 30 minuta vrijeme je za prvo doljevanje vode, ali samo 400 ml. Dodajte i jednu kašiku paradajz pirea i ostavite da krčka 45 minuta na laganoj vatri ✅ Nakon 45 min naš gulaš je skoro gotov. Dodajte vode po želji, da li volite da bude gušće ili rijeđe i začinite : sol, biber i suhi začin. Ostavite da krčka 15 minuta ili duže i gulaš je gotov. Prijatno. 𝐇𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐬̌𝐭𝐨 𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐨𝐠𝐥𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢 𝐨𝐯𝐚𝐣 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 𝐢 𝐡𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐬̌𝐭𝐨 𝐧𝐚𝐬 𝐩𝐫𝐚𝐭𝐢𝐭𝐞. gulas gulaš gulas recept gulas najbolji recept madjarski gulas Music credit : ~~Roa Music~~ ▶YouTube 🤍 ▶Spotify 🤍 ▶Soundcloud 🤍

Volite gulaš? Ovo je pravi recept za vas ! • Do you like goulash? This is the recipe for you!

1487292
14130
520
00:08:10
16.05.2022

#Recepti #SOSKuhinja #Gulaš Goveđi gulaš recept / Beef goulash recipe ⚠️Uključite titlove klikom na ikonu CC. Pogledajte kako uključiti ➡ 🤍 ⚠️Turn on subtitles by clicking the CC icon. See how to turn on ➡ 🤍 Sastojci / Ingredients: - 1 kg govedine (but / frikando) - 700 grama luka - 100 grama pancete - 4 žlice biljnog ulja - Sol i papar - 2 do 3 grančice timijana - 2 do 3 grančice kadulje - 2 do 3 grančice ružmarina - 1 žličica kima - 1 žlica slatke paprike u prahu - 2/3 žlice ljute paprike u prahu - 2 žlice koncentrata rajčice - 300 mililitara crnog vina - 300 mililitara vode - 3 lista lovora 👉Pogledajte video i ne zaboravite uključiti YouTube titlove za sastojke i količine ‼️ ENG: - 1 kg of beef (chuck or round) - 700 grams of onions - 100 grams of bacon - 4 tablespoons vegetable oil - Salt and pepper - 2 to 3 sprigs of thyme - 2 to 3 sprigs of sage - 2 to 3 sprigs of rosemary - 1 teaspoon cumin - 1 tablespoon sweet paprika powder - 2/3 tablespoon hot paprika powder - 2 tablespoons tomato concentrate - 300 milliliters of red wine - 300 milliliters of water - 3 bay leaves 👉Watch the video and don't forget to turn on YouTube subtitles for ingredients and quantities ‼ ️ SOS Facebook: 🤍 SOS Instagram: 🤍 SOS Blog: 🤍

PODRAVKA GOTOVA JELA - GOVEĐI GULAŠ

128448
2810
452
00:07:45
19.01.2020

Instagram - 🤍 Zaštiti svoju privatnost, preuzmi Brave internet pretraživač: 🤍 ­­­­­_ U današnjoj epizodi nastavljamo sa degustacijom gotovih jela. Pred nama je Podravikin goveđi gulaš u konzervi od 200 grama. Pošto smo već imali iskustva sa Podravkinim gotovim jelima, zanimalo nas je da li će goveđi gulaš biti na istog kvaliteta. _­­­­­_ Ako vam se ovaj klip svideo, ne zaboravite na share, like i subscribe! :D Ukoliko imate predloge šta bi mogli da probamo sledeće, ostavite komentar ispod :) _­­­­­_ Pratite nas na društvenim mrežama! Facebook: 🤍 Inatagram: 🤍 ­­­­­_ Ukoliko želite da finansijski podržite naš rad tu je Paypal Paypal donacije: 🤍

MAMIN RECEPT ZA GULAŠ

207758
4255
412
00:12:13
22.10.2021

Recepata za gulaš ima mnogo ali u ovom videu vam moja mama želi pokazati njen omiljen. Ne tvrdimo da je ovo originalni recept niti da je jedini pravi stoga nam u komentaru napišite kako ga vi pravite. Podjelite video sa svojim prijateljima jer na taj način pomažete kanalu. #gulas #receptzagulas #kakosepravigulas #gulash Za više fotografija i ideja o svakodnevnom jelovniku pratite me na Instagramu : 🤍 PISANI RECEPT JE OVDJE: 🤍 Kiseljenje kupusa - SMIJEH DO SUZA 😂😂😂😂😂 🤍 Proizvodi koje koristim u videima su MIKSER KOJI KORISTIM- 🤍 KALUP ZA TOST HLJEB - 🤍 MOJA NAJDRAŽA TEPSIJA ZA LAZANJE I KOLAČE- 🤍 ŠPRICA ZA UKRAŠAVANJE TORTI- 🤍 KALUP ZA MAFINE - 🤍 DATULJIN SIRUP KOJI KORISTIM ZA DOMAĆU NUTELU - 🤍 DASKE ZA REZANJE - 🤍 KALUP ZA RAVIOLE - 🤍

Gulaš - Гулаш и то прави

1275421
7292
671
00:13:02
22.08.2012

govedji gulas najbolji recept

310443
3532
220
00:07:06
07.10.2020

kako se pravi gulas od govedjeg ili juneceg mesa recept koji je toliko ukusan i lak za pripremu da cete ga spremati uvek. #gulas #govedjigulas #gulasrecept music 🤍bensound.com

Kako se pravi gulaš

2791733
10790
472
00:09:20
10.04.2017

Krumpir gulaš sa junetinom Beef Chuck Stew - Sašina kuhinja

267417
1954
147
00:04:07
29.05.2019

Pisani recept i točan popis sastojaka: 🤍 krumpir gulaš recept krompir gulas recept krumpir gulas od junetine recept krompir gulas od junetine recept krumpir gulas s junetinom krompir gulas sa junetinom junetina vrat recepti juneci vrat junetina vratina recepti beaf chuck stew recipe potato stew recipe gulas sasina kuhinja sašina kuhinja recepti

Krumpir gulaš sa junetinom - Sašina kuhinja

316982
2260
169
00:03:43
31.08.2017

Krumpir gulaš sa junetinom recept. Klasična i jednostavna priprema kućnog krumpir gulaša od junetine. Jako je ukusno a pisani recept pogledajte na: 🤍 Junetina recepti, saft, gulaš, umak, krumpir. Juneći gulaš, goveđi gulaš Sašina kuhinja video recepti

NAJUKUSNIJI GULAŠ-spremljen u kotliću(bakraču)

18076
54
5
00:05:25
27.07.2020

Za još ovakvih videa za druga jela iz kotlića podržite naš kanal uz lajk,šer i sub.❤

Duel - Podravka vs. Gavrilović | Gotova jela, goveđi gulaš i tripice

22271
567
93
00:17:40
01.10.2021

U većini europskih zemalja pod gotovim jelima se podrazumijevaju proizvodi koji su u tolikoj mjeri pripremljeni da ih, prije upotrebe treba samo zagrijati ili odmrznuti Podravka i Gavrilović su svima na Balkanu poznati brendovi koji proizvode različite vrste namirnica i kao takvi su stekli skoro pa kultni status. Ovaj put kušamo goveđi gulaš i tripice te uspoređujemo koji je bolji i da li su se bar malo približili domaćem okusu. subaj se ako nisi 🤍

Goveđi gulaš kako se pravi - Goulash

52664
753
44
00:03:44
22.12.2018

Moj goveđi gulaš da prste poližeš, bez kupovnog začina koji u sebi ima arome i daje gustinu. Ovako skuvan je pravo domačinsko jelo, originalnog ukusa. Stavlja se dosta luka i dugo se krčka, ukus mu je baš potaman. Ako ga niste ovako pripremali i ako niste zadovoljni vašim receptom isprobajte ovako. Ponekad dodajem kim (kad se setim)i on mu daje još jednu blagu aromu. Inače kod recepata za gulaš u pitanju su samo nijanse, uglavnom svi kuvamo na sličan način. PISANI RECEPT:🤍 Sastojci i priprema: - oko 2 kg. goveđeg mesa (junećeg) - 1, 200 gr. crnog luka - 3 čena belog luka - 80 gr. celera - 150 gr. šargarepe - 150 ml. ulja -200 gr. paradajz pirea (ili izmiksan sveži) - 2 lista suvog lovora - 1 kašika suvog začina - 2 kašike sitne crvene paprike - so - biber - oko 1,500 ml. vode (zavisi ako volite gušći ili ređi gulaš) Meso iseckajte na kockice, ne jako sitno jer kuvanjem se meso skupi. Sitno iseckan luk pržite na ulju dok ne požuti i počne da se lepi za dno šerpe. Dodajte meso i zajedno s lukom krčkajte oko 10 minuta, meso će otpustiti svoju tečnost. Dodajte izrendan celer i šargarepu i iseckan beli luk. Potom paradajz pire, začin, sitnu papriku. lovor, biber i vodu. Kuvajte oko sat vremena, na kraju posolite da doterate ukus. Najbolje ga kuvati na laganoj temperaturi i do dva sata. Meso mora da bude mekano a saft gust ali da ga ima dovoljno za svaki tanjir. Poslužujem ga najčešće uz kuvanu testeninu ili pire krompir, može i uz rižu ili njoke od krompira. 4 VRSTE SITNIH KOLAČA OD JEDNE SMESE - Sitni nepečeni kolači: 🤍 FACEBOOK STRANICA: 🤍 FACEBOOK GRUPA: 🤍 INSTAGRAM: 🤍 ♥ POGAČA SA CVETOVIMA I PLETENICOM: 🤍 ♥ RECEPT ZA LUDO TESTO: 🤍 ♥FIGARO OBLANDE: 🤍 ♥ POSNA TORTA SA BANANAMA (BRZA): 🤍 ♥ KAKO ISPEĆI SAVRŠENO PILE (U RERNI): 🤍 ♥ KUGLICE SA ČOKOLADNIM SMOKIJEM: 🤍 ♥ RAFAELO KUGLICE: 🤍 ♥ BAJADERA SA ORASIMA: 🤍 ♥ POSNA BAJADERA SA KOKOSOM: 🤍 ♥ POSNE KROFNE (ODLIČNE): 🤍 ♥ PUŽIĆI SA MAKOM: 🤍 ♥ ŠTRUDLA S MAKOM: 🤍 .....I JOŠ MNOGO DRUGIH RECEPATA ISPROBAJTE SA KANALA ŠERPICA. PRIJAVITE SE I BUDITE UVEK PRVI OBAVEŠTENI O NOVOM RECEPTU.

NEOPLANTA PREGO - GOVEĐI GULAŠ

58125
2001
155
00:06:32
27.02.2019

Instagram - stadajedem ­­­­­_ U današnjoj epizodi nastavljamo sa Neoplantinim gotovim jelima. Probali smo Prego goveđi gulaš. _­­­­­_ Ako vam se ovaj klip svideo, ne zaboravite na share, like i subscribe! :D Ukoliko imate predloge šta bi mogli da probamo sledeće, ostavite komentar ispod :) ­­­­­_ Pratite nas na društvenim mrežama! Facebook: 🤍 Instagram: 🤍 ­­­­­_ Ukoliko želite da finansijski podržite naš rad tu je Paypal Paypal donacije: 🤍

Gulaš - najbolji recept ,kako napraviti gulaš

80349
557
14
00:03:34
15.07.2021

Gulaš ,jelo koje svi obožavamo ,a evo recepta kako ja pravim gulaš 500 g junećeg buta 500 g svinjskog buta 600 g crnog luka 1 kašika brašna 1 šagarepa 2 korena paškanata 2,3 čena belog luka 150 ml soka od paradajza 1 kašičica suvog začina 1 kašičica slatke začinske paprike 1 kašičica belog luka u prahu 1 kašičica seckanog peršuna biber i so peršunov list lovorov list

Gulaš s njokima dvije vrste mesa junetina i svinjetina - Sašina kuhinja

95898
1143
74
00:03:03
20.09.2020

pisani recept i popis sastojaka: 🤍 gulaš od junetine i svinjetine sa njokima njoke i gulaš od dvije vrste mesa gulaš sašina kuhinja junetina od bute gulaš (ruža) svinjetina od buta gulaš beef and pork goulash with gnocchi ideja za ručak lunch ideas

Mađarski gulaš - Fini Recepti

253152
625
29
00:04:21
20.05.2015

Detaljne upute i sastojci: 🤍 Jednostavan recept za pripremu mađarskog gulaša. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do sat vremena. Upute: Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. Začinimo ga solju, paprom, majčinom dušicom, mrvljenim kuminom, mažuranom, dodamo malo naribane korice limuna, sve zajedno izmiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. Zatim u lonac dodamo mljevenu slatku i ljutu papriku, koncentrat rajčice, sve zajedno izmiješamo, dodamo začinjeno meso i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne ispari tekučina koju meso ispusti. Potom ulijemo ocat, dodamo mrkvu narezanu na kockice i nasjeckan korijen celera, sjeckani peršin, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, a kada zavri poklopimo i na laganoj vatri kuhamo jedan i pol sat, te poslužimo.

KAKO PRAVIM GULAS ORIGINALNI BEZ IKAKVE ZAPRSKE PRILOG RIZA NA MASLACU

152549
1617
116
00:08:05
04.05.2021

#kuhinjasabi#gulas 800 G JUNETINE 600 G CRVENOG LUKA OKO 800 ML VODE ILI TEMELJCA 2 KASICICE MLJEVENE CRVENE PAPRIKE SOL BIBER PO ZELJI VEGETA PRILOG RIZA OBJASNILA SAM U VIDEU KAKO SAM JE PRAVILA.GULAS KUHATI OKO 2h SVE ZAVISI OD MESA.

Paprikaš za kojim lude ukućani - Svi će isprazniti tanjire | Odličan recept 4K

1041065
6365
224
00:05:00
02.02.2021

Paprikaš sa junetinom i krompirom koji će ostaviti jak utisak na sve. Tanjire bukvalno nećete morati ni prati. Proces pripreme jest malo duži ali na kraju vrijedi svake minute jer će se meso raspadati i svaki zalogaj biti preukusan. Porcija koju smo mi pripremili je za 4 osobe. Ukoliko Vam se sviđa video koji ste upravo pogledali 𝐏𝐑𝐄𝐓𝐏𝐋𝐀𝐓𝐈𝐓𝐄 𝐒𝐄 na naš kanal, stisnite 𝐋𝐈𝐊𝐄 i pratite nas na : 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 : 🤍 𝐒𝐀𝐒𝐓𝐎𝐉𝐂𝐈 : 600 gr junetine 1kg krompira 2 luka 1 mrkva 2 paprike 1 čehno bijelog luka začini : sol, vegeta, crvena paprika, lovorov list 𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏𝐓 : ✅ Na kockice rezati 600 gr junetine ✅ Pripremiti i narezati povrće : 2 luka na kockice, 2 paprike na kockice, 1 čehno bijelog luka i naribati 1 mrkvu ✅ U šerpi propržiti meso 15 minuta nakon čega ćemo ga odvaditi u drugu posudu i u šerpu dodati povrće i pržiti 10 minuta. Vratiti meso unutra i sve sjediniti 5 minuta. Meso ćemo malo posoliti dok ga pržimo. ✅ Dodati 100 ml vode, ubaciti lovorov list, izmiješati i kuhati 10 minuta. Proces doljevanja vode ponoviti 4 puta ukupno. Dakle svaki put po 100 ml i kuhati 10 minuta sa poklopcem ✅ Nakon zadnjeg doljevanja kad voda uvrije dodati 2 kašikice crvene paprike, 1 litar vode i 1 kg krompira. Kuhati sve zajedno 30 minuta ✅ Nakon 30 minuta začiniti paprikaš po želji. Mi smo stavili sol i vegetu. Probajte obavezno i po potrebi još dosolite ✅ Kuhati još 15 minuta na laganoj vatri, ili ukoliko imate vremena i duže, neće škoditi - naprotiv Servirajte i uživajte, prijatno vam. 𝐇𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐬̌𝐭𝐨 𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐨𝐠𝐥𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢 𝐨𝐯𝐚𝐣 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 𝐢 𝐡𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐬̌𝐭𝐨 𝐧𝐚𝐬 𝐩𝐫𝐚𝐭𝐢𝐭𝐞. paprikaš juneći paprikaš paprikas recept juneci paprikas gulas paprikas gulas recept Music credit : Skydancer by Scandinavianz 🤍 Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0 Free Download / Stream: 🤍 Music promoted by Audio Library 🤍

Goveđi gulaš sa knedlama od zemički

25238
316
23
00:07:00
18.04.2015

Iako gulaš smatramo za tipčno tradicionalno mađarsko jelo, istovremeno ga nalazimo na jelovniku svih dobrih gostiona u Beču. Najpoznatija austrijska varijanta ovog specijaliteta se priprema sa goveđim mesom i knedlama od zemički. Dva sastojka su u ovoj kombinaciji nezamjenjiva – crveni luk i crvena paprika u prahu. Mi smo ljubitelji klasične varijante bez mnogo sastojaka, a vi možete po ukusu dodati i krompir ili šampinjone. Rezept se na njemackom i bosanskom jeziku i u PDF formatu nalazi na mojoj webstranici: 🤍 Facebook-Page: 🤍 Music: Josh Woodward – Cherubs Josh Woodward - Honeyed Tongue Josh Woodward - Let it in Kevin McLeod-Sunshine _ Dobrodosli na moj Youtube-kanal istoimenog foodbloga Hanuma Kocht - prvi dvojezicni blog sa receptima iz moje dvije domovine Austrije i Bosne i mnogih drugih zemalja. Radujem se vasem "like"-u na Facebooku i pretplati na Youtubu. Sve to je naravno besplatno i neobavezno. Impressum: 🤍 Moja oprema za snjimanje: Osvjetljenje: 🤍 Kamera 1: 🤍 Kamera 2: 🤍 Objektiv 1: 🤍 Objektiv 2: 🤍 Mikrofon 1: 🤍 Mikrofon 2: 🤍 Moji kuhinjski uređaji: Nutribullet Basisset: 🤍 Bosch Ručni Mikser: 🤍 Rommelsbacher Mlin: 🤍 AEG UltraMix KM 4000 Kuhinjska Mašina: 🤍 Philips Food Processor: 🤍 Moji „mali pomoćnici“ – spravice: Nicer Dicer: 🤍 Spravica za formiranje loptica: 🤍 Spravica za izdubljivanje jabuka: 🤍 Spravica za guljenje i rezanje jabuka 🤍 Set američkih kašika za mjerenje (Cups-Set): 🤍 Okrugli kalupi za iskruživanje tijesta: 🤍 Presa za bijeli luk: 🤍 Ploča za dizanje biskvita: 🤍 Spravica za označavanje komada torte: 🤍 Podesivi rezač za torte: 🤍 Nožić za odvajanje biskvita: 🤍 Spravica za premazivanje torte: 🤍 Set noževa koje koristim: 🤍 Četvrtasti kalup za torte sa obručem: 🤍 Kalup za kuglof: 🤍 Drvena zaštitna ploča za šporet: 🤍 Staklena zaštitna ploča za šporet: 🤍 * Affiliate Links: Pošto me često pitate za uređaje i kuhinjske pomoćnike koje koristim u videima, odlučila sam da ih objavim na slijedeći način. Linkovi koje gore vidite, vode do stranice gdje imate mogućnost da ih pogledate a po želji i kupite. U slučaju da se odlučite za kupovinu dotičnog proizvoda do kojeg ste došli preko mojih linkova, ja ću dobiti malu proviziju od prodavača. To ne utiče na cijenu proizvoda i vi nemate nikakvih dodatnih troškova ili obaveza. Taj novac ću iskoristiti za troškove održavanja moje webstranice i unapređenje cijelog projekta. Meni je bitno da vas obavijestim o svakoj vrsti reklame koju objavljujem na mom kanalu i blogu.

GOVEDJI GULAS - ORIGINALNI RECEPT!

221
9
0
00:01:10
22.05.2022

Pozdrav svima! Danas pvimo govedji gulas, originalni recept. Ne zaboravite da zapratite kanal za vise slicnih recepata!

GULAŠ RECEPT - Kako se pravi gulaš! # 312

217145
1790
146
00:09:35
03.05.2021

Kako se pravi gulaš od junetine. Saznajte koji su to sastojci koji idu u gulaš i koji je tajni sastojak koji koristimo. Gulaš se topi u ustima. Sastojci: 1500 g junetine 6 glavica crvenog luka 3 mrkve suhi začini so,biber, vegete, crvene paprike 1 kašika paradajz pirea ulje Hvala što pratite kanal Moj Kutak i pogledajte ostale recepte. Puno pozdrava! Pratite nas na Instagramu i Facebooku 🤍 🤍

Govedji gulas Recept

21247
9
0
00:00:50
16.06.2016

recept za govedji gulas

🆘 Jednostavni ručak - Goveđi šniceli na dalmatinski | Easy Lunch Ideas - Beef schnitzel with sauce

347121
1914
57
00:06:17
29.10.2021

#recepti #soskuhinja #recipes Jednostavni ručak - Goveđi šniceli na dalmatinski RECEPT Easy Lunch Ideas - Beef schnitzel with sauce RECIPE ⚠️Uključite titlove i odaberite jezik kojeg želite koristiti s popisa➡ 🤍 ⚠️Turn on subtitles and select the language you want to use from the list➡ 🤍 Sastojci / Ingredients 1 kg goveđih odrezaka (ruža od buta). Sol i papar. Brašno. Ulje za prženje. 400 grama luka. 30 grama češnjaka. 1 žlica koncentrata rajčice. 250 mililitara pasirane rajčice. Voda. _ 1 kg of beef steaks (Top Round). Salt and pepper. Flour. Frying oil. 400 grams of onions. 30 grams of garlic. 1 tablespoon tomato concentrate. 250 milliliters of mashed tomatoes. Water. SOS Facebook: 🤍 SOS Instagram: 🤍 SOS Blog: 🤍

Šnicle u saftu mekane kao puter. Režu se vilicom. Sočne i ukusne

2551685
19295
662
00:06:01
15.10.2021

Šnicle u saftu mekane kao puter. Režu se vilicom. Sočne i ukusne Juneće šnicle, za razliku od telećih, moramo malo duže termički obrađivati i da bi bile potpuno mekane moramo ih dinstati određeno vrijeme. Naše su ispale mekane kao puter i kao što se može vidjeti - režemo ih samo vilicom. Saft je preukusan i zaista se trud isplati, dobit ćete sve komplimente. Sigurno najmekša junetina koju smo probali. Ukoliko Vam se sviđa video koji ste upravo pogledali 𝐏𝐑𝐄𝐓𝐏𝐋𝐀𝐓𝐈𝐓𝐄 𝐒𝐄 na naš kanal, stisnite 𝐋𝐈𝐊𝐄 i pratite nas na : 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 : 🤍 𝐒𝐀𝐒𝐓𝐎𝐉𝐂𝐈 : Juneće šnicle ( ruža ili but ) luk paprika paradajz mrkva bijeli luk začini : sol, biber, ružmarin 1 kašika brašna 𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏𝐓 : ✅ Juneće šnicle rezati na komade i rastanjiti čekićem. Bockati nožem i začiniti sa obe strane : sol i biber ✅ Mariniramo ih u ulju i ružmarinu i ostavljamo u frižider do upotrebe ✅ Propržiti luk 2 minute nakon čega ćemo dodati meso i sve zajedno pržiti 5 - 10 minuta. Začinit ćemo sa malo slatke paprike te dodati i bijeli luk ✅ Nakon 10 minuta dodajemo i ostalo povrće : papriku, mrkvu i paradajz ✅ Dinstamo 15 minuta ✅ Nakon 15 min doljevamo 200 ml vode prvi put i dinstamo još 15 minuta ✅ Dodajemo još 200 ml vode i dinstamo dodatnih 15 minuta ✅ Izvadimo meso i blendamo ili pasiramo povrće, te vratimo meso i doljevamo 400 ml vode. Dinstamo sve zajedno 20 minuta ✅ U zdjelici pomiješati kašiku brašna i malo hladne vode te dodati u naš saft. Ostavimo još 10 minuta na plati i naše šnicle su gotove. Začiniti na kraju po ukusu. Mekane i sočne, režu se vilicom a saft je zaista preukusan. 𝐇𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐬̌𝐭𝐨 𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐨𝐠𝐥𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢 𝐨𝐯𝐚𝐣 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 𝐢 𝐡𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐬̌𝐭𝐨 𝐧𝐚𝐬 𝐩𝐫𝐚𝐭𝐢𝐭𝐞. snicle junetina junece snicle mekane snicle snicle koje nisu zilave #junetina #snicle #meso

🍀 Govedji gulaš, brz & jednostavan - The best Beef Stew.! 2018

52255
427
139
00:18:32
02.06.2018

Evo da postavim i standardno dobri govedji (juneći) Gulaš koji se napravi na jednostavan i brz naćin..!Jedno od najčesćih jela na našoj trpezi..! Kvaliteta i ukus ovisi o kvaliteti mesa koje se upotrebljava, ova ovdje Junetina je nas SIMBOL provnicije ..jer je neprikosnoveno ćista ..! Zato mi uzivamo bas u tome! Pogledajte video i ako vam se dopada postavite koji LIKE & SUBSCRIBE & SHARE..Thx i hvala na tome! Mnogo pozdrava svima!

Gulaš od Gljiva (Gulaš sa Pečurkama, Gulaš od Junećeg Mesa Recept)

8288
31
2
00:00:52
02.07.2020

Dobrodošli na najbolji recept za juneći gulaš sa gljivama! Starinski način pripremanja gulaša od junetine, onako kako se godinama priprema na Balkanu i u istočnoj Evropi. Pogledajte sastojke i detaljan način pripreme: SASTOJCI: 600-700 grama junetine ili mlađe govedine (juneći vrat, rebra, plećka ili medaljoni, nasjeckani na veće kockice) 750 mililitara goveđeg temeljca (ili 1 goveđa kocka za supu istopljena u 750 mililitara tople vode) 1 luk (srednje veličine, sitno nasjeckan ili 1 supena kašika luka u prahu) 1 češanj bijelog luka (sitno nasjeckan ili 1/8 kafene kašike češnjaka u prahu) 1 supena kašika crvene paprike (začin) So i biber po želji 2 supene kašike putera 180 mililitara paradajz sosa 1 kafena kašika šećera 300 grama svježih gljiva (vrganja ili šampinjona ili miks) 2-3 grančice peršuna (za dekoraciju) PRIPREMA: 1.U dubljoj šerpi sastavite meso sa goveđim temeljcem. Dinstajte na nižoj ili srednjoj temperaturi 15-20 minuta povremeno miješajući. 2.Dodajte luk, bijeli luk, papriku, so i biber. Dobro promiješajte i nastavite dinstati 20 minuta. Dodajte po malo tople vode da bi nivo tečnosti ostao isti ili malo veći. (Tokom kuhanja ćete uz temeljac dodati još oko 250-500 mililitara vode u zavisnosti od brzine isparavanja tečnosti i željene gustoće gulaša.) 3.Dodajte puter, paradajz sos i šećer. Smanjite temperaturu i dinstajte dodatnih 20 minuta, često miješajući. (Meso bi trebalo biti mekano.) 4.Konačno, dodajte gljive. Uz miješanje dinstajte dodatnih 10-15 minuta, ili dok gljive ne omekšaju. 5.Dekorišite peršunom. Poslužite uz tjesteninu, puru, kuskus ili rižu. Kad ga jednom napravite, obećavam da će postati dio vašeg redovnog jelovnika. Spremni? Za još mnogo ukusnih balkanskih i internacionalnih recepata kliknite na link: 🤍

Sojic i Cirko - Legendarna Scena

41089
310
2
00:04:38
02.10.2021

Otkriću vam Tajnu starih Kuvara za Najsočniji Kafanski Gulaš!Tako sočno i ukusno da se topi u ustima

126559
1771
95
00:10:47
24.12.2021

Pozdrav dragi prijatelji poštovane domaćice i domaćini.Ako ste ljubitelj pravog kafanskog gulaša onda isprobajte ovaj recept i bićete zaista oduševljeni. Meso je tako sočno i mekano samo zbog jednog sastojka koji se dodaje prilikom kuvanja. Isprobajte recept pa pišite kako vam se dopada. Nemojte zaboraviti da se prijavite na kanal ako vam se dopada ono što ja pripremam i podelite recept sa prijateljima kako bi nas bilo više na kanalu i pomogli da kanal napreduje i raste. Pozdrav od srca svima koji su svakog dana samnom💖😘😘 SASTOJCI 1kg. mesa svinjskog ili junećeg 500gr. crni luk 1 šargarepa List lovora, nekoliko zrna bibera 2dl. vode 2dl. belo vino 2dl. ili jedna čaša gušći paradajz sos 2-3 papričice ili 1-2 paprike 50-100ml. ulja So, suvi začin, biber, začinska crvena paprika, jedna kašičica brašno. Hello dear friends, dear housewives and hosts. If you are a fan of real tavern goulash, then try this recipe and you will be really delighted. The meat is so juicy and soft only because of one ingredient that is added during cooking. Try the recipe and write how you like it. Don't forget to sign up for the channel if you like what I prepare and share the recipe with friends so that there are more of us on the channel and help the channel progress and grow. Greetings from the bottom of my heart to all who are with me every day💖😘😘 COMPONENTS 1kg. pork or beef 500g onion 1 carrot Bay leaf, a few grains of pepper 2dl. water 2dl. White wine 2dl. or one cup of thicker tomato sauce 2-3 peppers or 1-2 peppers 50-100ml. oils With, dry spice, pepper, spicy red pepper, one teaspoon of flour. .🎀Linkovi Sponzora~ FUNGO JUG d.o.o. Office: Ucitelja Josifa 1/6. 16000 Leskovac Serbia tel: +38116241940 fax: +38116601467 Processing: Cukljenik 16203 Vucje Serbia tel/fax: +38116794831 skype:fungo_jug 🤍fungojug.com ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 📸instagram: Za porudžbu online. Instagram Kristal-novoles 🤍 Broj telefona za porudžbinu : 063 8691050 Za porudžbinu u Srbiji besplatna dostava. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 📩Business inquiries only: E-Mail: lovkuking123🤍gmail.com ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ✨Zaprati me ! 📸Instagram: 🤍kuhinjavalentinamaskovic_recep0 📌Facebook: Kuhinja Valentina Maskovic0 🎶Music: 🤍 🎵Music: Lvne- Tribes Top-Flow - An Optimistic Life ... ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Uživajte u videu ! 💕💞.🎀 #kafanskigulaš #sočnigulaš #sočnomeso

JUNEĆI KOTLIĆ- GULAŠ

58641
804
114
00:12:22
03.06.2020

#JUNECIKOTLIC #JUNECIGULAŠUKOTLICU #KOTLIC #GULAŠ 1KG JUNECEG MESA OKO 1KG CRNOG LUKA 2 VECA ČENA BELOG LUKA 1 SARGAREPA 1 BABURA 3 LOVOROVA LISTA KASICICA BIBERA MLEVENOG PUNA VARJACA CRVENE SLATKE PAPRIKE MOZE I LJUTE SO PO UKUSU SUVI PERSUN Oko 300ml KUVANOG PARADAJZA I ZA OKO 3 SATA KOLIKO SE KOTLIC KRČKAO JA SAM UPOTREBILA 400ML VODE DODAVAJUCI PO MALO KOLIKO SAMO DA IMA TECNOSTE NE PREVISE DODAVANJE VODE STO SE DUZE KRCKA TO JE SVE LEPSI I MESO MEKSE

Saft i tijesto recept Pasta Stew Recipe - Sašina kuhinja

118008
1245
66
00:05:06
30.10.2019

pisani recept i popis sastojaka: 🤍 saft i tijesto recept junetina svinjetina dvije vrste mesa testenina juneći svinjski but pork leg steak beef top round stew recipe two meat stew recipe with pasta saft i testo testenina sašina kuhinja sasina kuhinja recepti

Gulaš - ubedljivo najbolji recept za najukusniji gulaš / Kako se pravi gulaš

71032
616
60
00:05:22
28.10.2020

Gulaš - najbolji recept za najukusniji gulaš. Obožavam gulaš a najviše volim da ga spremam kada zahladni, jer se hladni dani i topli gulaš savršeno slažu jedni s drugim. Ako ne znate šta biste spremili za ručak eto sjajnog predloga. Ja ovako pripremam gulaš i bude veoma ukusan i mirisan. Nadam se da će vam se dopasti. ● SASTOJCI ZA JUNEĆI GULAŠ● 800 gr junećeg mesa 800 gr crnog luka 1 čen belog luka malo slanine malo ulja 100 ml pasiranog paradajza voda kašika i po slatke začinske paprike so i biber 1 kašičica suvog začina #gulaš #recepti Gulaš - recept za ukusan gulaš Goulash recipe ENG I love goulash and I like to prepare it when it gets cold, because cold days and warm goulash go perfectly with each other. If you don't know what to prepare for lunch, here's a great suggestion. This is how I prepare goulash and it is very tasty and fragrant. I hope you like it. INGREDIENTS 800 g of beef 800 g of onion 1 clove garlic bacon 100 ml of mashed tomatoes water spoon and for sweet spicy peppers with and pepper 1 teaspoon dry spice ★ Još video recepata: ➜ 🤍 ★ Blog ➜ 🤍 ★ Facebook stranica➜ 🤍 ★ Instagram➜ 🤍 ★ Pinterest➜ 🤍 ☆Recepti☆ ►ODABRANI RECEPTI -NAJBOLJI RECEPTI: 🤍 ►NAJGLEDANIJI I NAJPOPULARNIJI RECEPTI: 🤍 ►PECIVO: 🤍 ►IDEJE ZA RUČAK - SLANA JELA: 🤍 ►DESERTI - TORTE I KOLAČI: 🤍 ►HLEB - RECEPTI (DOMAĆI,INTEGRALNI,HELJDIN...): 🤍 ►KROMPIR RECEPTI I IDEJE: 🤍 ►RECEPTI ZA JELA SA PILETINOM: 🤍 ►IDEJE ZA DORUČAK/VEČERU - RECEPTI: 🤍 ►URADI SAMA PROJEKTI: 🤍 ►BOŽIĆNE I NOVOGODIŠNJE DEKORACIJE: 🤍 ►USKRS - FARBANJE JAJA: 🤍 ►UREĐENJE DVORIŠTA - SAVETI ZA CVEĆE , URADI SAM SAKSIJE: 🤍 #goulash Gulaš recept za gulaš kako se pravi gulaš kako napraviti gulaš Email: uradisamaideje🤍gmail.com

Назад
Что ищут прямо сейчас на
govedi gulas loker perushaan UDUSOBANUYE bing bunny mayamodeling siso inflamado bochecha inchada kijkcijfers febri hands sorry bukan sa sayadeyeh 毒隊 haikyuu memes desobediencia Егорик спалился Abdljalil siro premiere rhobh review زيزي بينك Hiroyuki Sanada 满文 水産